Novi Sad
02.12.2012.
07:26 > 17:15
Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu na Marakani sa 3:0 u poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige.
  • 04.12.2012 09:52
    @Paolo
    Хм па Хуго Рушевљанин је десет година после реактивације Трговачког дошао у клуб кад се овај већ звао ФК Нови Сад. Није он никакав оснивач већ је један од најуспешнијих људи који су водили тај клуб икада. Него Предратни Трговачки и послератни су и те како повезани и овај други вуче корен од првог. Па на истом терену предратног НАК-а су играли који је био на данашњем лиману јужно од Карађорђа, док клуб није прешао на Карађорђе да игра. Доста је све то конфузно јер управа клуба није избацила још јавно своју архиву, а тих пар фузија су доста утицали на клуб како у бојама које је носио па до имена...
    @ФИРМА 1989 А тих "виђенијих" на које мислиш (вероватно на исте мислимо људе) више ни нема на стадиону, једноставно одустали а и боље нам је без њих. Сад има мало људи али правих што је добра основа за праву причу.
    Поздрав за све праве Новосађане љубитеље фудбала. Ми треба да радимо заједно и помогнемо једни другима ради стварања квалитетнијег фудбала у граду и околини не би ли скинули више оне титоисте београдске са трона.
  • borrissey

    03.12.2012 20:35
    Umesto prepucavanja
    Umesto da se prepucavate bez potrebe, trebalo bi apelovati da se medjusobno podrzavaju navijaci FKNS i Vojvodine i navijaju jedni za druge protiv beogradskih klubova. Čemu sukobi? Pa svi smo Novosađani!
    I da - Novi Sad je naš, ti to dobro znaš, hehehe :)
  • paolo

    03.12.2012 19:06
    @ detos
    Ruzno je da jedan lep sportski uspeh FKV koristis za promociju svog kluba i to vise nego neistinitu.
    Kakve veze ima slavni predratni Trgovacki crno-bele boje sa Limana sa tvorevinom Huga Rusevljanina? Nikakve!
    Lepo je da postoje deca koja navijaju samo za FKNS, ali secamo se i ljudi koji su bili u CRNS, oruzja i nečasnih poteza.
  • ФИРМА 1989

    03.12.2012 17:33
    @ Детос
    Клуб се сада зове Раднички ФКНС, а то му и није баш исто.Личи ми на оно да је ОФК Београд исто што и БСК.
    Корида је настала од људи који су навијали за Војводину и они су ишли на текме и Новог Сада и Војводине.Постоје и неке слике које то потврђују.Такође највише навијача Воше тј ондашњег RF а касније Фирме је било са Детоша. Екипа детелинара фемили је била фирмашка али је због сукоба и нетрпељивости између Детоша и Лимана дошло до разилажења већег дела људи из детелинаре са севера и тако је та екипа постала коридина. Највиђенији човек и "вођа" кориде је такође до пре неких 6-7 година био активан фирмаш ал због неких ствари прешао на другу трибину.
    Прозивања има и то много већег него што си ти описао. А то за клинце који не знају ни за један други клуб, има их али мало.Ваши виђенији људи и данас јавно подржавају београдске ш..ке.
    Толико за сада да не дужим.
  • детос

    03.12.2012 13:37
    наставак...
    Видим да сам претерао у дужини коментара.
    Кажем нисмо никада били еђшег јер смо играли против њих од 1948. до 1956. године.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/55404_366007920148281_714391394_o.jpg
    Након тога Раднички са Детелинаре који је настао 1925. испада у трећу а ФКНС у другу лигу и управе два клуба одлучују да направе фузију. Тада настаје РФК Нови Сад.
    Нас су и са НАК-ом повезивали ал то није тачно. НТК и НАК су играли једни против других пре рата. И ви сте имали име Слога једно време па шта онда. То се дешава у фудбалу често. Битно је да је то исти клуб са истим коренима и успесима.
    Углавном Воша јесте симбол града али су то били и Канаринци некада. И дан данас у целој бившој југи знају за наш надимак. Треба се само подсетити славног периода новосадског фудбала од 1961. године када је ФКНС победом над Сремом од 2-1 пред препуним Карађорђем остварио пласман у Прву савезну лигу. Тада је град имао два прволигаша. Те 1961. године је комбиновани састава Воше и Новог Сада победио АЦ Милан 2-0 у Купу сајамских градова. Данас смо у запећку кривицом тог истог града који није марио деценијама за нас, ал промениће се то кад тад. Јошје 60-тих Хуго Рушевљанин чувени говорио да Војводина може само да добије а не изгуби уласком Новог Сада у Прву лигу, јер конкуренција ствара квалитет, а квалитет доводи људе на стадион.
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/387653_191428297606245_2095768478_n.jpg
    Углавном лично мислим да ће се остварити план наше управе да се сагради стадион и да Нови Сад добије поново два прволигаша јер град од 400.000 становника то заслужује. Кад може БГ да их има више можемо и ми два да имамо!
    Углавном што се тиче навијача треба да с едукују клинци да се ово насиље које је узело маха заустави јер само руши угледу навијачких група и угледу целог града...
  • детос

    03.12.2012 13:05
    @FKV Još Od 1914
    1. Šta traži navijač Novog Sada na vesti o Vojvodini?
    Зар не смем да читам спортске вести?? Воша је клуб из мог града а мене спорт Новог Сада занима који год да је клуб у вестима.
    2. Koliko ima njih koji još od početka navijaju samo za NS a da nije Zveda i Partizan?
    Некада је било њих мало а сад све више клинаца. И код вас је било таквих случајева, знам њих пар. Битно је да данас има доста клинаца који не знају ни за који други клуб осим ФКНС. Прича о само једном клубу је пристуна већ пар година и полако се остварује. Време је потребно за едукацију, што и ви знате исто.
    3. Korida non stop proziva Firmu a ta ista Korida koliko je imala sukoba sa NSCZ-om ili GNS...evo na ovo ću ti pomoći NIJEDNOM!!!
    Гробари су отерани са Детоса једном и речено им је да се ту не скупљају пред полазак за Бг на своје текме. Са циганима немамо проблема. Ми не мрзимо никога ко навија за други клуб јер смо сви ми Срби прво па онда навијачи неког клуба. Кад је Корида прозивала Фирму? То нешто са фејса можда што се клинци препиру ко може више да добаци док шора? Мани се тога, нас искрено није ни брига за вас пошто нити играмо исти ранг такмичења нити нас град гледа исто па да би сад имали зашто да се мрзимо...
    4. Madjari, autonomaši, bla bla...
    Клиначка препуцавања. Вероватно си и ти клинац чим ти је то неки аргумент...
    5. Ko je osnovao i kako vaš klub i koje mu je pravo ime zaista? Ako imaš obraza napiši o fuziji Radničkog i više klubova.
    Образа?? Какве везе има образ са мојим знањем историје клуба који волим и за који сам играо као клинац?
    Основани 1921. године као Новосадски трговачки клуб.
    Били и прваци града 1923. Ево са вашег сајта има табела и текст http://www.fkvojvodina.com/rezultati.php?sezona=1923
    После рата Стотекст је преузео клуб и реактивирао га 1948. године под именом ФК трговачки. 1954. скупштина клуба мења име у ФК Нови Сад. Две године касније комунистичка власт гаси Еђшег (због кокетирања са окупатором током рата) и додељу све његово нама. (Не нисмо ми били никад Еђшег јер смо играли једни против других од 48. до 56. године иако то причају злобници и неупућени.)
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/55404_366007920148281_714391394_o.jpg
    1966. године Раднички са Детелинаре који је основан 1925. испада у трећу а ФКНС у другу лигу, па се договарају да створе један клуб који би том фузијом остао у другом рангу такмичења. Тако је настао РФК Нови Сад. Има ту и прича да нам је НАК као био нешто, а оно нема везе са везом, па као и дао нам је боје жуту и плаву а НАК носио плаве боје. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/189345_184169935052037_1703805378_n.jpg
    Ето толико о нама. Имена су мењана, ал и ви сте имали име Слога једно време. То није ништа чудно у фудбалу... Воша јесте симбол града ал су то некада били и Канаринци. Сетимо се само златног периода новосадског фудбала од 1961. до 1964. кад је град имао два прволигаша и кад је комбиновани састав Воше и ФКНС поразио чувени Милан. Данас смо у запећку због немара града. Ал исправиће се и то. И вама би одговарало да има још један јак клуб у граду, јер конкуренција ствара квалитет.
    Најлакше је да се свађамо ко керови уместо да радимо сви на едукацији тих клинаца да би престао овај бесмислени рат по граду!!!
  • FKV još od 1914

    03.12.2012 12:34
    i da...
    zla kriv treba da se smiri definitivno! To ne vodi ničemu, može biti samo jako jako loše...

    Vošo srećno u kupu i nastavku prvenstva!!!
  • FKV Još od 1914

    03.12.2012 12:29
    детос - @FKV Još Od 1914
    @детос - @FKV Još Od 1914

    Sve je to tačno što si napisao ali mi odgovori na par pitanja
    1. Šta traži navijač Novog Sada na vesti o Vojvodini?
    2. Koliko ima njih koji još od početka navijaju samo za NS a da nije Zveda i Partizan?
    3. Korida non stop proziva Firmu a ta ista Korida koliko je imala sukoba sa NSCZ-om ili GNS...evo na ovo ću ti pomoći NIJEDNOM!!!
    4. Madjari, autonomaši, bla bla...
    5. Ko je osnovao i kako vaš klub i koje mu je pravo ime zaista? Ako imaš obraza napiši o fuziji Radničkog i više klubova.
    Vojvodina se oduvek zvala FK Vojvodina i nastala je 1914. Mađarski fašisti ili komunisti nisam sad siguran su pokušali da zabrane to srpsko ime Vojvodina pa su pokušali da preobrate u Slogu ali nisu uspeli što se vidi iz priloženog. Ona je simbol CELOG grada a ne jednog kvarta.
    6. Al najjača priča je Toma jedan od vođa...haha
  • детос

    03.12.2012 10:25
    @FKV Još Od 1914
    Корида је настала 1990. године. Један од данашњих вођа Фирме је био оснивач Кориде, Тома са Детелинаре тако да та прича да је Корида створена из мржње према Воши је дебилизам и прича балаваца који не знају шта је пре било у граду. Па пре само десетак година су на ваша гостовања ишли и Коридаши уз стандардне Гробаре и Цигане. Па Гига са НН је ишао на гостовање пар пута са вама у дресу Партизана (обилић 1998. године). Питајте Јестру или Тому. Немате ви појма који је то био осећај кад је цео град долазио да помогне Воши кад год је требало. Ти си очигледно неки балавац који је тада ишао у јаслице па не знаш да је до пре 7,8 година у граду било мирно и да није било никакве мржње међу припадницима било које групе. Е онда су дошли неки нови клинци од злог оца и још горе мајке и започели ово врзино коло мржње у граду...Да бар мало хоћете да послушате старије ова зла крв у граду би престала јер смо сви ми исти само нас боје деле...
  • Вујадин Бушковић

    03.12.2012 10:09
    Драго ми је због победе Војводине иако је утакмица очигледно намештена.
  • FKV još od 1914

    02.12.2012 22:36
    @Комедија - воша трећи близанац
    @Комедија - воша трећи близанац
    Ko ko ko...korida hahaha svrha postojanja mrzeti Vosu!!!
    Pa gde ste vi u Centru, Starom Gradu, Grbavici, Limanu, Sallajci, Klisi, Pezosu, Bulevaru, Slanoj Bari, Kamenici...a na tom NN se lizete sa svima.
  • Bulevar

    02.12.2012 20:48
    Novi Sad firmin grad!
    hahaha,nscz pa to jos postoji???
  • Ćevara

    02.12.2012 19:15
    Vojvodjanko...
    Nemoj se Ti lutko moja sekirati za g. Vučića, on je u velikom poslu! On kad dodje u zvezdu, on će prvo sebe da uhapsi pa će onda sebi da se izvini i da se pusti na slobodu (ako ga predsednik pre toga ne abolira) !
  • hm

    02.12.2012 18:15
    @1914
    Ветерник је добио име 1918. по планини истог имена у Македонији где су борили насељеници тог насеља у првом светском рату, па то изругивање са јекавицом је баш дебилно...
  • Комедија

    02.12.2012 17:09
    воша трећи близанац
    ХаХа одмах су закључили да сам циган хаха
    Ја сам јуче навијао за свој град против Младеновца, а и нису цигани једини на НН... Знам само да вас нема никако. Таксијем се кући враћате са утакмица...
  • 1914

    02.12.2012 16:14
    @Komedija
    bJeŽi u vJeternik!
  • NN FCV

    02.12.2012 16:07
    @ Комедија
    Idi, žali se Vučiću!
  • nesa

    02.12.2012 15:51
    @vosa
    kolika je bila kvota na 2.ci (3:0) ?
  • Napred Vojvodina!!!

    02.12.2012 14:41
    Novi Sad
    Novi Sad je Firmin Grad!!!
  • @komedija

    02.12.2012 14:22
    Jel te nije bilo juče sramota da navijaš protiv svog grada? Nikad vas neću razumeti...
  • poljubisa

    02.12.2012 14:21
    @ komedija
    Pogledaj malo bolje vas mural na NN poznat pod nazivom Gej parada pa ces shvatiti da nas ipak ima, i to dosta...
  • комедија

    02.12.2012 13:10
    @21114 FCV
    ХаХа па где сте ви мишеви на Насељу? Нешто вас нема нигде... Смете само на Рибарцу да се скупите и шарате непостојећа групо!
  • bob

    02.12.2012 13:06
    Cestitke Vojvodini, ali rezultat se znao i pre meca..Tuzna i zalosna je nasa liga i fudbal..Na 0-3 niko ne sme da postigne gol (Milunovic sa pola metra promasuje), jer je bitan tacan rezultat, gde je kvota odlicna ;)
  • karim abdul slaninar

    02.12.2012 12:09
    svetinja!
    Dobri su musavi za popravljanje gol razlike :)

    kako ide ona?

    Sex, sex, sex on the pitch...
  • Nikola

    02.12.2012 11:22
    Kakva fantazija...svi vec znamo da ce zvezda sledece godine pobediti u novom sadu tako da se to vec sve unapred zna ;) Dok je politike u sportu necete gledati pravi fudbal!
  • Uzicanin/Novosadjanin

    02.12.2012 10:35
    Mazic, realno
    Cestitke Vojvodini, upravo sam preboleo poraz Slobode u proslom kolu.
  • poljubisa

    02.12.2012 10:34
    @ steva
    Lekove, Stevane sine, lekove si zaboravio jutros!!!

    Brend UDBE treba sahraniti mirno i dostojanstveno...
  • Steva

    02.12.2012 09:53
    da se vlasi ne dosete
    Nagradno pitanje:Ko će imati najveći udeo u privatizovanoj Crvenoj zvezdi /čitaj Marakani /?Vidi se,da i pored napora,vrlih ljudi,ne ide.Privatizacija je jedino rešenje,za ovaj "brend"!
  • Opaaaa

    02.12.2012 08:41
    Jos jedan trener drzavnog projekta poslat je na biro rada posle utakmice sa novosadskom Vojvodinom!
    Bravo crveno-beli!
  • hm

    02.12.2012 07:46
    Mozda bi trebalo pitati Ustavni sud da li je ucesce Vojvodine u prvenstvu ustavno, pa da se rezultat ipak registruje za Zvezdu?
  • besan ker

    02.12.2012 01:39
    Čista rutina...
  • liman

    02.12.2012 00:20
    Vučić plače,
    Jadan čovek, gledao porno-horor na laznoj marakani ( Bambino negro destroys dirty whore )
  • paolo

    01.12.2012 23:44
    ..
    Vjeterniče, plači,plači, Abu opet bješe jači...
    Pozdrav za Ćokija!!!
  • paolo

    01.12.2012 23:21
    iz 2 u 2
    Ћокију и рибљоустом политичару-Фирма у трансу јеееее, вадимо...
    Надам се да инјекција иѕ Русије неће стићи.
    АБУ,АБУ,АБУ...
  • Jo

    01.12.2012 23:01
    Nscz?:)kuda.ovo.vodi?
  • 1914

    01.12.2012 22:51
    Dok država..
    ..pomaže zvezdi i partizanu, Srbi na Kosovu nemaju ni za hranu!
  • Vojvođanka

    01.12.2012 22:50
    prekomponovanje
    Bravo za fudbalere Vojvodine. Samo me brine da se ne naljuti Vučić, pa da krene sa prekomponovanjem vlasti u pokrajini. Matematika je jasna, vlast je stabilna, ali kod naprednjaka je sve moguće.
  • 21114 FCV

    01.12.2012 22:48
    NNCZ-u
    Novi Sad je naš, p**i ga zvezdaš!
  • Slaninar Zapad

    01.12.2012 21:59
    Opet da ponovim...
    crvenoj zvezdi jeee dozvoljeno pusenje...
  • 01.12.2012 21:43
    Sovra
    Ahahahahha. Svetski šampioni.
  • yunior

    01.12.2012 20:41
    Fantazija !! Bravo briljantna Voso !!!
  • onanimus

    01.12.2012 20:36
    Masna laloska sperma slivala se veceras u potocima niz Bg guzove!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna